ELOKUVA

Kyllä isä osaa (2024)

Lajityyppi: Komedia

Ikäraja: K7/4

Näytökset

      Ei näytöksiä

Videot

Elokuvan tiedot

Ensi-ilta:
28.03.2024
Kesto:
1 h 25 min
Jakelija:
Finnkino Oy


Rakastetun perheen odotettu paluu! Vuodet ovat vierineet ja lapset ovat lentäneet tamperelaisesta rintamamiestalosta maailmalle… paitsi että eivät ole. Päinvastoin. Vanhoissa kotinurkissa pyörii nyt isän, äidin Jonnan ja Jussin lisäksi myös Jonnan poika Junnu.

Jonnan ja Junnun on houkutellut Oulusta kotiin Tampesteriin piakkoin tyhjäksi jäävä kotitalo. Eläkeiässä olevat vanhemmat ovat nimittäin aikeissa muuttaa Espanjaan - heti kun isä vain saa kerrotuksi työnantajalleen, että lopettaa taksikuskin hommat. Isän suunnitelmat mullistuvat kuitenkin kertaheitolla, kun isäntä hankkii taksifirmaansa uuden kulkupelin, luksusluokan Mersun kaikilla herkuilla.

Eläke, Espanja, vaimo ja terve järki haihtuvat päästä, kun isällä on enää yksi pakkomielteinen päämäärä: päästä edes kerran himoitun Mersun rattiin. Lopulta unelma toteutuu, mutta hinta on kallis. Isä huomaa saattaneensa koko perheen niin pahaan pinteeseen, että siitä voi yrittää selvitä vain varastamalla kuolleen miehen salkun.

Ohjaus: Panu Raipia; Käsikirjoitus: Outi Keskevaari, Pekka Lepikkö; Näyttelijät: Isä - Tom Lindholm; Äiti - Tuija Ernamo; Junnu - Vilppu Eleinen; Jonna - Maiju Jokinen; Jussi - Jarno Jokinen; Jemina - Elea Levola; Taksi-isäntä - Vesa Vierikko; Varakas nainen taksissa - Tuija Vuolle; Tyylikäs mies - Aku Hirviniemi; Jeminan isä - Lari Halme; Hautausurakoitsija - Kati Outinen; Isännän pojanpoika - Janne Kataja; Hampurilaisasiakas - Kalle Lamberg; Asianajaja Harri Numminen - Mikko Leppilampi; Opiskelija - Idalilja Raipia; Taksikuski - Wellu Mikkonen; Naistaksikuski - Maija Siljander; Mummo bussipysäkillä - Irmeli Hirvonen; Lähetti - Kiti Kokkonen; Vartija - Panu Raipia; Liikemies - Aku Sajakorpi; Lentokenttävirkailija - Alisa Ala-Salomäki.