ELOKUVA

Muumipeikko ja pyrstötähti (1992)

Lajityyppi: Animaatio, Koko perheen

Ikäraja: S

Näytökset

      Ei näytöksiä

Videot

Elokuvan tiedot

Ensi-ilta:
16.09.2023
Kesto:
1 h 14 min
Jakelija:
SF Studios Finland


Kaikkien rakastama klassikko Muumipeikko ja pyrstötähti saapuu uudistettuna elokuvateattereihin! Eräänä sateisena iltana Muumilaakson rauhaisaan idylliin saapuu filosofiksi esittäytyvä Piisamirotta ennustamaan koko maapalloa kohtaavaa katastrofia. Yhtäkkiä kesä ei olekaan enää niin kuin ennen. Muumipeikon, Nipsun ja Pikku Myyn on lähdettävä vaikeakulkuiseen seikkailuun tähtitornivuoren huipulle selvittämään, onko maailmanloppu todella tulossa.

Elämän palaaminen uomiinsa edellyttää Muumilaakson väeltä ennennäkemätöntä sankaruutta. Matkalla kohdataan jännittäviä vaaroja, mutta myös luonnon ihmeitä ja uskomattomia aarteita – ja solmitaan korvaamattomia uusia ystävyyksiä. Tarinassa tavataan myös seikkailija Nuuskamuikkunen sekä viisas keksijä Niisku ja hänen siskonsa Niiskuneiti.

Vahvistunein joukoin kotiin Muumilaaksoon palattuaan on ystävyksillä entistäkin paremmat eväät niin pyörremyrskyiltä kuin pyrstötähdiltä suojautumiseen ja koko Muumi-perheen pelastamiseen. Tarvitaan vain kekseliäisyyttä, yhteishenkeä ja valmiutta auttaa apua tarvitsevia, jotta kaikki pysyvät turvassa merkillisiltä luonnonilmiöiltä. Ohjaus: Ohjaus: Hiroshi Saito / Ääniohjaus: Markus Bäckman; Käsikirjoitus: Akira Miyazaki; Näyttelijät: Muumipeikko: Joonathan Kettunen; Hemuli: Jarmo Koski, Pikku Myy: Sarika Lipasti, Muumimamma: Kristiina Halttu, Muumipappa: Carl-Kristian Rundman, Nipsu: Tuomas Uusitalo, Niisku: Antti LJ Pääkkönen, Niiskuneiti: Heljä Heikkinen, Nuuskamuikkunen: Markus Niemi Perustuu Dennis Livsonin elokuvaan (1992) ja Tove Janssonin kirjaan (1946) Muumipeikko ja pyrstötähti.