ELOKUVA

Vinski ja näkymättömyyspulveri (2021)

Lajityyppi: Seikkailu, Koko perheen

Ikäraja: K7/4

Näytökset

      Ei näytöksiä

Videot

Elokuvan tiedot

Ensi-ilta:
26.12.2021
Kesto:
1 h 20 min
Jakelija:
Finnkino Oy


Vinski ja näkymättömyyspulveri perustuu jo useita sukupolvia riemastuttaneeseen Aapelin kirjaan Koko kaupungin Vinski (1954). Elokuvan käsikirjoituksen ovat kirjoittaneet Jari Olavi Rantala, Mauri Ahola ja Juha Wuolijoki. Elokuvan tuottaa Snapper Films Oy.

Elokuvan pääosissa nähdään Vinski (Kuura Rossi), Antero (Mikko Leppilampi), Krista (Pirjo Heikkilä) sekä apteekkari (Martti Suosalo). Vinski ja näkymättömyyspulveri sijoittuu kuvitteelliseen Hömpstadin kaupunkiin, joka on joutunut röyhkeän rikosaallon kouriin. Murrot ja ryöstöt ovat osa kaupunkilaisten todellisuutta, ja poliisia auttamaan tarvittaisiin nyt todellinen supersankari.

Koulupoika Vinski (Kuura Rossi) tutustuu salaperäiseen apteekkariin (Martti Suosalo), joka tarjoaa Vinskille mahdollisuutta tulla Hömpstadin sankariksi. Apteekkarin salaisuus on näkymättömyyspulveri, jonka avulla Vinski voisi auttaa rikosaallon kynsissä kamppailevaa kaupunkia. Supersankaruus ei kuitenkaan ole helppoa, kun samaan aikaan Vinskin äiti Krista (Pirjo Heikkilä) alkaa seurustella turvayrittäjä Anteron (Mikko Leppilampi) kanssa.

Hankalinta Vinskille on kuitenkin pitää omat sankarityönsä salassa. Hän on luvannut apteekkarille ettei paljasta pulveri salaisuutta kenellekään. Pelastaakseen Hömpstadin Vinskin täytyy todellakin olla näkymätön supersankari.

Ohjaus: Juha Wuolijoki; Käsikirjoitus: Jari Olavi Rantala, Mauri Ahola ja Juha Wuolijoki; Näyttelijät: Vinski - Kuura Rossi; Apteekkari - Martti Suosalo; Krista - Pirjo Heikkilä; Antero - Mikko Leppilampi; Roosa - Fiona Iyare; TV-toimittaja - Sampo Sarkola; Pappi - Minka Kuustonen; Juuso - Ohto Heiskanen; Rosvot - Antti Tuomas Heikkinen ja Joel Hirvonen; Poliisi - Hannu-Pekka Björkman; Opettaja - Chike Ohanwe; Farmaseutti - Hannamaija Nikander; Hoitaja - Cécile Orblin .