ELOKUVA

David Copperfieldin elämä ja teot (2020)

Lajityyppi: Komedia, Draama

Ikäraja: K12/9

Näytökset

      Ei näytöksiä

Videot

Elokuvan tiedot

Ensi-ilta:
18.09.2020
Kesto:
1 h 59 min
Jakelija:
Finnkino Oy


David Copperfieldin elämä ja teot tuo Charles Dickensin mestariteoksen valkokankaille hauskempana kuin koskaan! Hyväsydäminen orpo David (Dev Patel) etsii omaa paikkaansa viktoriaanisessa Englannissa. Hänen elämäntarinassaan polveilevat vuoroin laupeus ja pahansuopuus, rutiköyhyys ja yltäkylläisyys. Kirjailijan urasta haaveilevan nuorukaisen matkan varrelle osuu joukko yllättäviä ja eriskummallisia persoonallisuuksia, joista kukin vaikuttaa hänen kohtaloonsa arvaamattomalla tavalla.

Dickensin omasta elämästä ammentava tarina on mitä viehättävin kuvaus kohtalon oikullisuudesta. Armando Iannuccin (mm. The Death of Stalin, tv-sarja Rouva varapresidentti) sovitus antaa klassikolle uuden elämän ja päivittää sen 2020-luvulle.

Nimiosaa näyttelee Dev Patel (mm. Slummien miljonääri) ja muissa rooleissa nähdään mm. Tilda Swinton, Hugh Laurie, Peter Capaldi ja Ben Whishaw.

Käsikirjoituksesta vastaavat Ianucci ja Simon Blackwell (mm. tv-sarja Succession). Ohjaus: Armando Iannucci; Käsikirjoitus: Armando Iannucci ja Simon Blackwell Charles Dickensin romaanin pohjalta; Näyttelijät: Dev Patel, Tilda Swinton, Hugh Laurie, Peter Capaldi, Ben Whishaw.