ELOKUVA

Risto Räppääjä ja väärä Vincent (2020)

Lajityyppi: Koko perheen

Ikäraja: S

Näytökset

      Ei näytöksiä

Videot

Elokuvan tiedot

Ensi-ilta:
09.10.2020
Kesto:
1 h 26 min
Jakelija:
Nordisk Film


Rauha Räppääjä saa merkillisen ennustuksen, jonka mukaan hänen lähipiirissään on jälleensyntynyt nero. Löytäessään Riston piirustuksen Rauha on varma, että Risto on jälleensyntynyt Vincent van Gogh, sillä Risto käyttää värejä vauhdikkaasti ja hänellä on punainen tukka. Elvikin innostuu ajatuksesta menestyksen toivossa.

Rauha päättää esitellä Riston piirustuksen taidemuseon johtajalle, joka yllättäen tarjoutuu viemään Riston kotiinsa opiskelemaan piirtämistä. Kun Ristoa ei kuulu takaisin taidemuseon johtajan luota, Nellin ja Lennartin epäilykset heräävät. Samaan aikaan ilmenee outo sattuma: Suomesta löytyy van Goghin maalauksen luonnos! Jännittävä tapahtumasarja käynnistyy ja vie ensin Riston ja sitten Nellin sekä Lennartin huvilaan, jota isännöi salaperäinen pariskunta.

Mutta miksi Rauhaa ja Elviä epäillään taideväärentäjiksi? Onneksi taidemuseon vahtimestari Herkules Poironen on innokas harrastajasalapoliisi ja auttaa Ristoa ja Nelliä arvoituksen ratkaisemisessa. Ohjaus: Maria Sid; Käsikirjoitus: Sinikka Nopola, Tiina Nopola, Josefina Rautiainen ja Maria Sid; Näyttelijät: Risto Räppääjä – Silmu Ståhlberg; Nelli Nuudelipää – Lumi Kallio; Rauha Räppääjä – Minka Kuustonen; Pakastaja-Elvi (Elvi Räppääjä) – Jenni Kokander; Lennart Lindberg – Ylermi Rajamaa; Doris Saastamoinen – Kristiina Halttu; Rolf Riukupelto – Mika Nuojua; Hercule Poironen, vahtimestari – Eero Ritala; Museonjohtaja Ellen – Pirjo Lonka; Poliisipäällikkö – Carl-Kristian Rundman; Taidetutkija van Houten – Jari Litmanen; TV-toimittaja – Arvi Lind; .