ELOKUVA

Inception (2010)

Lajityyppi: Toiminta, Tieteiselokuva

Ikäraja: K12/9

Näytökset

      Ei näytöksiä

Elokuvan tiedot

Ensi-ilta:
24.07.2020
Kesto:
2 h 28 min
Jakelija:
SF Studios Finland


Uusinta. Kiitetty ohjaaja Christopher Nolan (mm. Yön Ritari) luotsaa kansainvälistä näyttelijäkaartia “Inception”-elokuvassaan.

Omaperäinen scifi-toimintaelokuva matkaa ympäri maailman ja vieläkin pidemmälle – unien intiimiin ja loputtomaan maailmaan. Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) on taitava varas ja alansa ehdoton huippu “poiminnan” vaarallisessa lajissa: arvokkaiden salaisuuksien varastamisessa syvältä ihmisten alitajunnasta, kun heidän mielensä ovat haavoittuvimmillaan heidän nähdessään unta. Cobbin harvinainen kyky on tehnyt hänestä kysytyn ammattilaisen uudessa häikäilemättömän yritysvakoilun maailmassa, mutta samalla se on tehnyt hänestä kansainvälisen karkurin ja maksanut hänelle kaiken, jota hän on koskaan rakastanut.

Nyt Cobbille tarjotaan vapahduksen mahdollisuutta. Tekemällä vielä viimeisen keikan Cobb saattaisi saada elämänsä takaisin, mutta vain jos hän pystyy mahdottomaan – ”istuttamiseen”. Täydellisen ryöstön sijaan Cobbin ja hänen erikoismiesten tiiminsä on pystyttävä päinvastaiseen; heidän tehtävänään ei ole varastaa ajatusta vaan istuttaa se.

Onnistuessaan he voisivat tehdä täydellisen rikoksen. Tiimin asiantuntemus ja huolellinen suunnittelu ei kuitenkaan valmista heitä vaarallisen vihollisen varalle, joka tuntuu aavistavan heidän jokaisen liikkeensä. Vihollisen, jonka ilmaantumisen vain Cobb olisi voinut ennustaa.

Tänä kesänä mielesi toimii rikospaikkana. Ohjaus: Christopher Nolan; Käsikirjoitus: Christopher Nolan; Näyttelijät: Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe, Joseph Gordon-Levitt, MArion Cotillard, Ellen Page, Tom Hardy, Cillian Murphy, Tom Berenger ja Michael Caine.