ELOKUVA

Näkemiin Neuvostoliitto (2020)

Lajityyppi: Komedia, Draama

Ikäraja: K12/9

Näytökset

      Ei näytöksiä

Videot

Elokuvan tiedot

Ensi-ilta:
10.07.2020
Kesto:
1 h 26 min
Jakelija:
B-Plan Distribution


Nurinkurinen Tarkkisten perhe natisee liitoksissaan, ja Neuvostoliitto murenee taustalla. Perheen poika Johannes on aikuistumisen kynnyksellä, mutta voimakastahtoisen isoäidin ja lännessä töissä käyvän äidin välissä on vaikea kasvaa yhtä aikaa kunnon neuvostokansalaiseksi ja itsenäiseksi miehenaluksi. Onnen Johannes löytää roihuavasta ensirakkaudesta – ja äidin mukana Suomesta Neuvosto-Viroon kantautuvista leluista ja makeisista.

Lämpimän nostalgian ja tunnettujen neuvostoiskelmien sävyttämä Näkemiin Neuvostoliitto kuvaa humoristisesti inkerinsuomalaisen perheen arkea suurvallan murroksen ja yhteiskunnallisen myrskyn silmässä. Salaiseen uraanijalostamokaupunkiin sekä 80- ja 90-luvun taitteen Tallinnaan sijoittuva lennokas draamakomedia avaa ikkunan naapurimaamme poikkeuksellisiin vuosiin idän ja lännen välissä. Elokuva perustuu inkerinsuomalaisen ohjaaja Lauri Randlan omiin lapsuudenkokemuksiin.

Ohjaus: Lauri Randla; Käsikirjoitus: Lauri Randla; Näyttelijät: Johannes - Niklas Kouzmitchev; Äiti - Nika Savolainen; Vera - Elene Baratashvili; Mummo - Ülle Kaljuste; Vaari - Tõnu Oja; Kolja-setä - Pääru Oja; Lidia - Jekaterina Novosjolova Kieli: suomi, inkerinsuomi, viro, venäjä. Tekstitys: suomi.