ELOKUVA

Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen (2019)

Lajityyppi: Komedia, Seikkailu, Koko perheen

Ikäraja: S

Näytökset

      Ei näytöksiä

Videot

Elokuvan tiedot

Ensi-ilta:
14.02.2020
Kesto:
1 h 15 min
Jakelija:
SF Studios Finland


Sinikka ja Tiina Nopolan suositun kirjasarjan Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen -kirjaan perustuva elokuva saa ensi-iltansa 14.2.2020.

Heinähattu on juuri aloittanut koulun, jossa hän oppii paljon uusia jännittäviä asioita. Vilttitossusta on tylsää jäädä aamulla kotiin, koska hänellä ei ole ketään leikkikaveria. Kun Heinähattu kertoo lähtevänsä luokkansa kanssa onkiretkelle, keksii Vilttitossu ovelan juonen, jonka seurauksena onkimaan pääseekin hän itse.

Asiasta seuraa soppa, jonka selvittämiseen tarvitaan isä, äiti, Alibullenin neidit sekä kyläpoliisit Isonapa ja Rillirousku. Nopoloiden käsikirjoittaman elokuvan ohjaa Lenka Hellstedt (mm. Kaikki oikein, Minä ja Morrison) ja pääosissa nähdään 8-vuotiaat Emelia Levy (Heinähattu) ja Matilda Pirttikangas (Vilttitossu).

Ohjaus: Lenka Hellstedt; Käsikirjoitus: Sinikka Nopola ja Tiina Nopola; Näyttelijät: Emelia Levy (Heinähattu); Matilda Pirttikangas (Vilttitossu); Niina Lahtinen (Hanna); Joonas Nordman (Matti); Janne Kataja (Isonapa); Lari Halme (Rillirousku); Pirjo Heikkilä (Helga Alibullen); Krisse Salminen (Halise Alibullen); Aksa Korttila (opettaja Annukka); .