Saara Cantellin SISARUKSET elokuvateattereissa 1.9.2023

Ohjaaja-käsikirjoittaja Saara Cantellin elokuva Sisarukset on lämminhenkinen ja elämänmakuinen draama, joka saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan perjantaina 1.9.2023.

Elokuvasta on juuri julkaistu traileri. Trailerissa nähdään ensimmäiset maistiaiset Sisaruksista. Voit katsoa leffatrailerin https://youtu.be/0iD_r4CyFqg

Sisarukset-elokuvan pääosissa nähdään Henna Tanskanen, Lauri Tanskanen ja Elin Petersdottir. Aviopari Henna ja Lauri Tanskanen näyttelevät elokuvassa kaksosia ja suomalais-islantilainen Petersdottir heidän siskoaan.

Elokuvassa kolmekymppiset kaksoset Jenna (H.Tanskanen) ja Joni (L.Tanskanen) saavat tietää, että heidän isällään on kolmaskin lapsi, sisko Jóna (Elin Petersdottir), joka asuu Islannissa. Sisarusten tapaaminen mullistaa jokaisen maailman, ihmissuhteet ja tulevaisuuden.

Sisarukset on Saara Cantellin kymmenes pitkän fiktioelokuvan ohjaustyö. Elokuvaa on kuvattu seitsemän vuoden ajan päähenkilöitä seuraten. Ainutlaatuisella metodilla tehty draama yhdistää fiktiota, improvisaatiota ja todellista elämää. Käsikirjoitus on muodostunut työryhmän yhteistyönä.

– Ohjaustyönä ja matkana tämän elokuvan tekeminen on ollut aiempiin elokuviini verrattuna hyvin erilainen. Koko projekti on rakentunut poikkeuksellisella tavalla yhteisöllisyydelle ja elämä kaikkine yllätyksineen on ollut mukana kirjoittamassa tarinaamme, kuvaa Cantell elokuvan metodia.

– Näyttelijät ovat syventäneet roolejaan uniikilla tavalla, pitkän kuvausajan mahdollistamana. Tämä on luonut elokuvaan kiehtovia ulottuvuuksia, joita ei olisi voinut suunnitella etukäteen. Koen olevani ohjaajana etuoikeutettu, että olen saanut olla osa tätä työryhmää, tekemässä tällaisen elokuvan.

Päänäyttelijöiden lisäksi Sisarukset-elokuvassa nähdään sivurooleissa lukuisia tunnettuja suomalaisnäyttelijöitä, muun muassa Ilkka Villi, Pirkko Hämäläinen, Antti Reini, Jarkko Niemi, Essi Hellén, Meri Nenonen ja Anneli Sauli.

Sisarukset -elokuvan tuottajia ovat Kaarle Aho ja Kai Nordberg Making Movies -tuotantoyhtiöltä ja sen levittää ja markkinoi Nordisk Film.